میکروتیک جلسه چهارم (آموزش هات اسپات میکروتیک Hotspot)
هات اسپات چیست؟
آنچه در این آموزش یاد میگیرید:
پیش نیاز های این جلسه :
- میکروتیک جلسه سوم (تنظیمات اولیه میکروتیک و آشنایی با Winbox)
- مقدمات شبکه Network + جلسه اول
- مقدمات شبکه Network + جلسه دوم
Hotspot يك نقطه دسترسي عمومي است براي كامپيوترهايي كه به صورت كابلي يا بي سيم به شبكه متصل شده اند.در واقع Hotspot امكاني براي اعتبار سنجي(Authenticate) كاربران جهت اتصال به شبكه به وجود مي آورد. ويژگي خاص Hotspot نياز نداشتن به نرم افزار و يا تنظيمات خاص سمت كاربر است كه باعث سهولت بيشتر براي كاربران مي شود.فقط كافي است در سمت كاربر يكInternet Browser وجود داشته باشد. با بازكردن مرورگر درخواستي مبتني بر ارسال صفحه وب به Hotspot فرستاده مي شود Hotspot تمام درخواست ها را به صفحه پيش فر (Login Page) ريدايركت مي كند ( صفحه پيش فرض قابل تغيير است). صفحه پيش فرض معمولا شامل فرم درخواست كاربر و پسورد، تبليغات يا چيزهاي اختصاصي شده ديگر است. بعد از اعتبار سنجي كاربر به صفحه دلخواهRedirect مي شود. براي خروج هم كافي است از صفحه status كه به صورت Popup باز مي شود Logout را انتخاب كنند.
این باعث میشود که شما در فرودگاهها و کتابخانه و سطح شهر و مکانهای عمومی بتوانید به راحتی سرویس اینترنت را با استفاده از این روش ارائه دهید و چون connection نیازی ندارد موبایلهایی که وایرلس دارند هم به راحتی می توانند وصل شوند.
Hotspot فقط به میکروتیک اختصاص ندارد و دستگاههای دیگه ای هم هستند که میشه باهاشون این کار را کرد ولی با میکروتیک آسانتر و ارزانتر و راحت تر است. به همین دلیل اینقدر فراگیر شده هات اسپات مهمان میبایست سرویسی کنترل شده و هوشمند باشد که علاوه بر ارائه سرویس به مهمانان مزایایی نیز برای سرویس دهنده در خود داشته باشد.
امكاناتي كه ميكروتيك Hotspot فراهم مي كند:
- اعتبارسنجي كاربران با استفاده از ديتابيس محلي ايجاد شده روي خود ميكروتيك و يا Radius سرور
- حسابرسي كاربران با استفاده از ديتابيس محلي ايجاد شده روي خود ميكروتيك و يا Radius سرور
- سيستم Walled-garden دسترسي به بعضي از سايت ها بدون اعتبار سنجي
شکل زیر را در نظر بگیرید:
همانطور که در شکل فوق مشاهده میکنید برای انتشار هات اسپات هم میتوان از طریق وای فای و هم از طریق سویچ نسبت به انتسار آن اقدام کنیم. پورت ۳ نشان دهنده ورودی اینترنت به میکروتیک و پورت ۲ خروجی اینترنت و در واقع هات اسپات میباشد.
راه اندازی هات اسپات میکروتیک
- پس از اجرای اسکریپت نصب به کنسول تحت وب میکروتیک متصل شوید و از منوی اصلیIP را انتخاب کنید و سپس بر روی Hotspot کلیک کنید.
- از تب “servers” بر روی دکمه Hotspot Setup کلیک کنید.
- interface ی که میخواهید هات اسپات از آن خارج شود را انتخاب نماید.
- آدرس شبکه را با مقدار دلخواه پر کنید وتیک Masquerade Network را بزنید سپس بر روی Next کلیک کنید.(میتوانید آدرس آی پی شبکه خود را وارد نمایید)
- رنج آی پی که میخواهید DHCP انتشار کند را وارد کنید.
- برای گزینه Select Certificate مقدار none را انتخاب کنید و بر روی Next کلیک کنید.
- اگر آدرس SMTP دارید آن را وارد کنید غیر اینصورت تغییری ندهید و بر روی Next کلیک کنید. (
SIMPLE MAIL TRANSFER PROTOCOL آمو از اين پروتکل براي ارسال پيامهاي الكترونيكي E-mail استفاده میشود.)
- مقدار DNS Server را با ۸٫۸٫۸٫۸ و ۴٫۲٫۲٫۲ پر کنید و بر روی Next کلیک کنید.
- در این مرحله تغییری ندهید و بر روی Next کلیک کنید.
- یک نام کاربری و یک رمز عبور مناسب برای مدیر هات اسپات انتخاب کنید و بر روی Next کلیک کنید.
- خب مراحل کانفیگ هات اسپات به اتمام رسید.
- حال اگر پینگ بگیریم متوجه میشویم که اینترنت نداریم 🙁
- باید برای Interface اینترنت Route بنویسیم 🙂 به جای Gateway آی پی مودم را وارد میکنیم
- در قسمت User میتوانید User ایجاد کنید. در تب User profile میتواانید گروه درست کنید و User ها را در گروه های متفاوت قرار دهید. در تب Active میتوانید User های فعال را مشاهده کنید.
- در قسمت Server Profile میتوانید گروه خاصی را درست کرده و User های آن گروه را در آن قرار دهیم. بطور مثال گروه حسابداری را میسازیم با تنظیمات خاص (مثلا تعداد کاربرانی که از این نام استفاده کنند یک نفر باشد) و گروه حسابداری را زیر مجموعه این پروفایل میکنیم.
- برای ایجاد User بر روی تب User رفته و + را بزنید. در قسمت سرور میتوانید سرور دلخواه را انتخاب کنید. در قسمت Name نام و در قسمت Password پسورد را وارد نمایید. همچنین میتوانید در قسمت مک آدرس ، مک آدرس دستگاه خاصی را به آن اختصاص دهید. در سایر قسمت ها میتوانید اطلاعات تکمیلی را پر نمایید. (پر کردن آنها ضروری نیست). در تب Limits میتوانید سرعت و حجم دانلود را برای User محدود کنید و در آخر تب Statistics میتوانید میزان دانلود و زمان آنلاین بودن و گزارشات مربوط به User را مشاهده کنید.
جهت اطلاع از آخرین مطالب شبکه به کانال ما بپیوندید… شبکه فردا , https://telegram.me/nextnet
جلسه بعدی : آموزش تغییر صفحه ورود به هات اسپات میکروتیک
با سلام
من تازه کارم
باید برای Interface اینترنت Route بنویسیم 🙂 به جای Gateway آی پی مودم را وارد میکنیم
خط بالا رو متوجه نشدم
میشه توضیح بدید
ممنون
سلام. ببینید باید برای اون اینترفیسی که کابل مودم بهش وصل هست Route بنویسیم. مثلا اینترفیس شماره ۲ به مودم وصل شده. برای اینترفیس شماره ۲ ، Route مینویسیم. با این کار اجازه ورود اینترنت به میکروتیک رو میدیم.
سلام خسته نباشید من آشنایی کامل دارم با سرویس هات اسپات و همیشه به مطالب مرتبط نگاه میکنم مقاله آموزشی شما تقریبا کاملا به همه جزئیات و نکات ریز که در هر سایت پراکنده گفته شده یه جا جمع کرده و عالیه همیشه دوست داشتم مقاله آموزش بنویسیم ولی نمیشد با زبون ساده بیان کردن آنهم کامل نوشت با دقت نوشتید عالیه . ولی عکسها ظاهر نمیشن
با سلام و تشکر از شما. ممنون مورد در حال بررسی میباشد.
در صورت تمایل به نوشتن مقاله و آموزش لطفا از طریق فرم همکاری با ما اعلام بفرمایید تا رزومه شما مورد بررسی قرار بگیرد.