میکروتیک جلسه اول ( معرفی میکروتیک )

بسم الله الرحمن الرحیم
با آموزش میکروتیک همراه شما هستیم.
شرکت میکروتیک MikroTik در سال ۱۹۹۵ در اروپای شرقی توسط دو دانشجو MIT آمریکا تاسیس شد. اولین محصول این شرکت سیستم عامل میکروتیک بود که توسط نگارشی از سیستم عامل لینوکس بنیان گذاشته شد. همزمان با شروع استفاده از استاندارد ۸۰۲٫۱۱ در تکنولوژی وایرلس امکان استفاده از این تکنولوژی در این سیستم عامل نیز افزوده شد. یکی از اهداف این شرکت ارائه تجهیزاتی هم رده محصولات سیسکو با قیمتی بسیار پایین تر بود.
در واقع هدف از ایجاد سیستم عامل، رقابت با سیستم عامل معروف IOS سیسکو بود که برروی PC ها نصب می شود و ارائه ی امکانات بی نظیری از جمله روتینگ، فایروال، VPN، مانیتورینگ، Qos ،Hotspot ،Load Balancing و سرویس های کار آمد دیگری که در مدیریت شبکه ها است. یکی از عوامل پیشرفت این سیستم عامل پایداری آن در ارائه سرویس ها در شبکه های کوچک، متوسط و بزرگ بود که تمام کاربران خود را تحت تاثیر قرار می داد.
یکی دیگر از مزایای این سیستم عامل نسبت به رقبای قدرتمند خود امکان کانفیگ توسط یک نرم افزار به نام winbox در سیستم عامل ویندوز بود که با محیط کاربری گرافیکی احساس راحتی بالایی به کاربران خود جهت تنظیمات این دستگاه می دهد.
کاربردی ترین محصولات میکروتیک
در سال ۲۰۰۲ میکروتیک به این نتیجه رسید که برای پایداری بالاتر در سخت افزار معمولی PC باید وارد تولید سخت افزار های جدیدی برای سیستم عامل خود شود. این موضوع نشان دهنده این بود که میکروتیک دیگر به دلایلی به همه PC ها اعتماد ندارد، زیرا PC ها تنوع زیادی داشتند و برای محیط های حرفه ای شبکه ساخته نشده بودند، مشتریان نمی توانستند یک PC بزرگ و غیر پایدار را درشبکه های بزرگ استفاده کنند. ناگزیر میکروتیک تصمیم به تولید محصولات سخت افزاری با نام Routerboard کرد.
این محصولات سخت افزاری یک نسخه از PC های معمولی در ابعاد کوچک بودند که برای شبکه ها طراحی شده بود. میکروتیک در این سالها با پیشرفت سیستم عامل خود، پیشرفت های زیادی در سخت افزار های خود به وجود آورد. که این موضوع منجر به آن شد که ارائه دهندگان سرویس های اینترنتی بزرگ در اقساط نقاط جهان از جمله ایران به استفاده از میکروتیک به جای محصولاتی از قبیل سیسکو روی آورند.
تفاوت سخت افزار ها در منابع سخت افزاری مانند CPU، رم، لایسنس، پورت های شبکه و اسلات های آن است میکروتیک همیشه تمایل داشته تکنولوژی ها و ایده های روز دنیا را در نرم افزار و سخت افزار خود توسعه دهد.
- کابل آدپتور PoE
- پورت اترنت ۱۰/۱۰۰
- قابل استفاده برای اکثر دستگاه ها
محصول RBPOE از تجهیزات میکروتیک یک آداپتور PoE و کم هزینه است که قابلیت روشن کردن هر روتری را برروی پورت اترنت دارا می باشد. شما براحتی می توانید این PoE را یه یک کابل آداپتور متصل کرده و با استفاده از یک کابل شبکه آن را به پورت اترنت دستگاه که از استاندارد PoE پشتیبانی می کند، وصل و آن را روشن کنید. محصول فوق به شما کمک می کند تا تعداد سیم هایی که به دستگاه وصل می شود را کاهش داده بطوری که با استفاده از یک کابل می توانید هم اطلاعات را انتقال دهید و هم دستگاه را روشن کنید. قابل ذکر است این محصول برای هر روتری که از ولتاژ ۱۰ تا ۲۸ پشتیبانی می کند، قابل استفاده است
مشخصات سوییچ CRS125-24G-1S-IN :
- دستگاه رومیزی
- RouterOS با مجوز Level 5
- ۲۴ پورت گیگابیت اترنت
- یک پورت فیبر نوری
- پردازنده Qualcomm Atheros AR9344
محصول CRS125-24G-1S-IN از تجهیزات میکروتیک جدید ترین روترهای ابر قدرت است که علاوه بر امکان روتینگ قابلیت به کار گیری برای سوئیچ های لایه ۳ را نیز دارد. بطور پیش فرض مدل فوق به صورت سوئیچ عمل می کند لذا در صورتی که بخواهید از امکان روتر آن استفاده کنید باید پورت های آن را از منوی Switch حذف کنید. این دستگاه با امکان روتر و سوئیچ به طور کامل دارای قابلیت هایی از قبیل :
- ۲۴پورت گیگابیت اترنت (RJ45 )
- یک پورت فیبر نوری
- امکانات نرم افزاری VPN ، Gateway و دیوار آتش
- مناسب برای محیط های باز با بدنه ای فلزی و ضد آب
- کارت وایرلس با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز و توان خروجی ۱۶۰۰mW
- پردازنده قوی Atheros AR7241 با سرعت ۴۰۰MHz
- RouterOS با مجوز Level 4
Metal2SHPn از محصولات میکروتیک یک دستگاه وایرلس با بدنه فلزی ضد آب و با قدرت بسیار بالا بوده که بسیار مناسب برای محیط های بیرونی می باشد.دارای یک کارت وایرلس داخلی قوی با توان خروجی ۱۶۰۰MW و فرکانس ۲٫۴GHz است بنابراین فواصل بسیار دور را از نظر ارتباطات وایرلس پوشش می دهد و از آنجا کهRouterOS با مجوز Level4 برروی آن نصب است امکان اضافه کردن آنتنی با فرکانس دلخواه برای استفاده به عنوان Access Point و یا سرویس گیرنده در لینک های نقطه به نقطه در آن وجود دارد. محدوده فرکانسی این روتر از ۲۱۹۲MHz تا ۲۷۳۲MHz طبق مقررات کشور است.
قابل ذکر است که برروی این دستگاه یک کانکتور آنتن از نوع N-male و پایه نگهدارنده وجود دارد که می توان آن را بطور مستقیم به یک آنتن خارجی متصل کرد. همچنین برروی آن چراغ های LED قرار دارد که میزان سیگنال دریافتی توسط روتر را نمایش می دهد.
مشخصات روتربرد RB951-2n :
- روتربرد با ابعاد کوچک
- کارت وایرلس با فرکانس ۲٫۴GHz و توان خروجی ۱۷dBm
- پشتیبانی از استاندارد ۸۰۲٫۱۱b/g/n
- RouterOS با مجوز Level 4
- توان مصرفی ۳ وات
محصول RB951-2n از تجهیزات میکروتیک یک دستگاه با ابعاد کوچک و سبک بوده که دارای ۵ پورت اترنت و ۱ پورت وایرلس با آنتن داخلی که از استاندارد ۸۰۲٫۱۱b/g/n پشتیبانی می کند. همچنین این دستگاه با ابعادی کوچک می تواند به عنوان یکAccess Point برای مصارف خانگی بسیار مناسب باشد. این مدل از نظر ابعاد بسیار کوچکتر از مدل های قوی تر مانند RB751U-2HnD می باشد ولی سایز یکسانی با روترهای پرطرفدار سری RB750 دارد بنابراین به دلیل کوچکی ابعاد براحتی در هر خانه یا اداره ای به صورت رومیزی و یا اتصال به دیوار قابل استفاده است.
قابلیت های میکروتیک
این دستگاه جزو مسیریابهای قوی ارائه شده و همرده مسیریابهای شرکت سیسکو میباشد و دارای قابلیتهای منحصر به فرد میباشد. از قابلیتهای میکروتیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Routing (مسیریابی) (RIP، BGP، OSFP، MPLS و …)
- Firewal (دیواره آتش)
- Wireless (ارتباط بی سیم)
- Dhcp server
- nat and proxy server(مترجم آدرس)
- IPv6 support
- user management (مدیریت کاربران)
- load balancing (تعادلرسانی بارگذاری)
- Monitoring (مانیتورینگ)
- …
جهت اطلاع از آخرین مطالب شبکه به کانال ما بپیوندید… شبکه فردا , https://telegram.me/nextnet
جلسه بعدی : آموزش نصب میکروتیک بر روی مجازی سازی (Vmware)
دیدگاهها